Kraj: Chorwacja
Akwen: Morze Adriatyckie
Kraj: Chorwacja
Akwen: Morze Adriatyckie
Restauracja Konoba Medeja to doskonałe miejsce, jeżeli pragniemy skosztować tradycyjnej kuchni charakterystycznej dla chorwackiego rejonu Istrii. Lokal jest notowany jako jeden z najlepszych w mieście Pula i nieodmiennie cieszy się bardzo dobrymi opiniami klientów.
W karcie dań restauracji znajdują się m.in. wędzone szynki, regionalne sery Istrii, pasta domowej roboty oraz wiele rodzajów steków. Klienci polecają szczególnie carpaccio z tuńczyka, krem truflowy, domowy makaron, deser tartufo, nadziewane serem kalmary, tagliatelle oraz ser owczy. Lokal ma także w swojej ofercie regionalne chorwackie wina. Kucharze specjalizują się w kilku domowych przysmakach, które przygotowywane są w sposób tradycyjny lub z wykorzystaniem inspiracji kuchnią europejska i światową. Na szczególną uwagę zasługuje także wypiekany na miejscu ciepły chleb. Oczywiście stosowane tu przepisy oparte są na lokalnych i świeżych produktach, co powinni docenić kulinarni smakosze uczestniczący w naszych żeglarskich rejsach. Konoba Medeja sprawia wrażenie przytulnego, romantycznego miejsca z rodzinną atmosferą. Na pewno przyczynia się do tego wysoki poziom obsługi. Personel stara się stworzyć swoim gościom jak najlepsze warunki do korzystania z uroków restauracji. Lokal swoim wystrojem przypomina nastrojową piwniczkę. Ściany pokryte są efektownym kamieniem. Do dyspozycji gości oddany jest również taras, na którym warto zająć miejsce późnym wieczorem lub o zachodzie słońca. Znajdujący się w środku kominek nadaje aurę ciepłego, kameralnego i zacisznego miejsca, w którym najlepiej można rozkoszować się wyśmienitą kuchnią.
Konoba Medeja to prawdziwie rodzinna restauracja, która przyciąga najlepszymi przysmakami regionalnej Istrii oraz kuchni śródziemnomorskiej. Świetna, obsługa, wystrój oraz najlepsi kucharze zapewnią każdemu smakoszowi prawdziwą ucztę w dobrym klimacie.